17.2.14

De oostkust van het schiereiland Coromandel

Een van de superbekende toeristische plaatsen in Nieuw-Zeeland is Hot Water Beach. Een paar weken geleden was het verlengd weekend met Auckland Anniversary Day, en toen dacht ik, waarom niet. Ik kan overdag de oostkust van de Coromandel wat verkennen, en ’s avonds mijn tent opslagen aan Hot Water Beach.


Het lijkt eenvoudig. Onder het strand zijn er een paar natuurlijke heetwaterbronnen, en als je een put graaft op het strand, raakt deze gevuld met water uit die bronnen. Het resultaat is een zelfgegraven warmwaterbad. Maar dan moet je nog een plaats vinden om een put te graven. En je kan alleen bij laagtij graven.

OK, dat is natuurlijk niet waar, je kan bij hoogtij ook een put graven, alleen komt er dan geen warm water in. En dat knaagt wat aan de motivatie.

Maar laagtij is happy hour. Een collega had me verteld dat hij daar geweest was, en geen plaats meer vond voor zijn put. Een moment waarop het nog tamelijk kalm is, is vroeg in de ochtend. En dit weekend is er laagtij rond 7 à 8 uur ’s morgens. Ideaal.

Dus, op weg naar Hot Water Beach. Dit ligt op de oostkust van de Coromandel. Een kust met veel mooie stranden. Iets naar het Noordwesten ligt een van de plaatsen waar kapitein Cook destijds aan land gegaan is, passend Cooks Beach genoemd.

Lonely Bay en Cooks Beach

Cooks Beach is het grote strand op de achtergrond. Op de voorgrond is Lonely Bay, met een kleiner strand omgeven door kliffen en bos. Dat geeft een wat intieme sfeer aan het strand. Alleen te voet te bereiken. Maar toch niet zo eenzaam als de naam laat vermoeden.

Wat verder langs de kust komen we langs de Cathedral Cove, waar er een indrukwekkende doorgang door de rotsen is tussen twee stranden.

Op het strand van Cathedral Cove

Dit is het zicht op zee van op het strand. Van de doorgang zelf heb ik geen foto, daarvoor zal je het met Google Images moeten stellen.

Dan werd het tijd om naar Hot Water Beach te rijden en een tent op te slaan. En een schup te huren om op het strand te gaan spelen.

Groetjes,
Roeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten